• Kurz ochrany života a zdravia

          • V dňoch 11.-13. septembra sa žiaci III.A triedy zúčastnili kurzu ochrany života a zdravia v Sklených Tepliciach. V pondelok ráno sme sa všetci stretli na železničnej stanici v Šuranoch. Po krátkej, ale náročnej ceste sme dorazili na chatu Šurianka, ubytovali sme sa, vybalili si veci a deň sme zakončili opekačkou. Nasledujúci deň bol náročnejší – čakala nás túra k obci Repište, tam nás očaril, najbizarnejší hrad na Slovensku, hrad Marcus nazývaný aj „Betliar z Aliexpressu“. Únavu z výšľapu mnohí z nás zažehnali v jaskynnom parnom kúpeli – Parenici, či na kúpalisku. Večer nám nezostávalo nič iné, len sa pobaliť. V stredu skoro ráno sme sa vydali na cestu domov. Do Šurian sme dorazili krátko po popoludní. Fotoalbum Kurz ochrany života a zdravia .

          • Rodičovské združenie - pozvánka

          •  

            Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 19. 9. 2023 o 16.00 hod. v Športovej hale v Šuranoch. Po skončení plenárneho RZ sa uskutočnia triedne aktívy vo svojich kmeňových triedach.

            Program RZ:

            1. Vyhodnotenie šk. roka 2022/23,  Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy.

            2. Vyhodnotenie výchovno - vzdelávacích výsledkov za šk. r. 2022/23, Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy.

            3. Správa a hospodárenie RZ za šk r. 2022/23, Mgr. Mária Cagáňová, predsedkyňa RZ.

            4. Plán práce školy na šk. r. 2023/24, Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy.

            5. Prevencia sociálno-patologických javov – koordinátor prevencie RNDr. Zita Baraňayová

            5. Triedne aktívy s triednymi učiteľmi.   

             

                                        Tešíme sa na Vašu účasť.  Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24

          •  
            • Milí žiaci,

              slávnostné otvorenie školského roka 2023/24 sa uskutoční dňa 4.9.2023 o 8.00 hod. na školskom ihrisku. V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie uskutoční na dolnej chodbe.  Po slávnostnom otvorení  budú triednické hodiny v jednotlivých triedach. Žiaci I. ročníka sú zadelení do tried podľa vyjadrenia na zápise. Vyučovanie sa daný deň končí. Dňa 5. 9. 2023 sa vyučovanie začína triednickými hodinami, ostatné pokyny a rozvrh hodín dostanete od triednych učiteľov. Žiaci I. ročníka preberajú učebnice dňa 5. 9. 2023 (utorok).

              Tešíme sa na stretnutie s Vami.

          • Právnická akadémia

          • Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave organizuje prvý ročník Právnickej akadémie pre stredoškolákov (maturantov).
          • Oznam

          • Úradné hodiny počas letných prázdnin sú každý pracovný deň od 8.00 hod. do 12.00 hod.

          • Odborná exkurzia Mochovce

          • Žiaci 3. ročníka sa zúčastnili 29.6.2023 odbornej exkurzii v Atómovej elektrárni v Mochovciach. Pod odborným výkladom v informačnom centre Energoland  žiaci so záujmom sledovali a diskutovali o možnostiach výroby elektrickej energie nielen na Slovensku, ale i vo svete.

          • Národná burza školských parlamentov v Martine

          • Posledný júnový týždeň sa členovia nášho Školského parlamentu GYMSU zúčastnili Národnej burzy školských parlamentov v Martine, ktorú organizovala Asociácia krajských rád mládeže (AKRAM). Cieľom bolo reprezentovať a zviditeľniť náš školský parlament a školu na národnej úrovni, keďže sa burzy zúčastnili parlamenty zo 4 krajov Slovenska. S ostatnými sme si vymenili skúsenosti a načerpali nové nápady, ktoré využijeme v budúcom školskom roku.

        • Prednáška o jadrovej energii
          • Prednáška o jadrovej energii

          •   Dňa 19.6.2023 sa v učebni fyziky uskutočnila prednáška o jadrovej energii a princípoch fungovania atómových elektrárni. Prednášajúci Ing. Ivan Daniel študentom porozprával o princípe fungovania atómovej elektrárne. Pán Daniel  študentov informoval, aké možnosti máme ak chceme podporovať elektromobilitu, chrániť životné prostredie a zároveň získavať  dostatok elektrickej  energie. Veľmi zaujímavá bola časť venovaná bezpečnosti prevádzky elektrárni a  nehodám v atómových  elektrárňach. Fotoalbum...

          • Návšteva hvezdárne v Hurbanove

          • Dňa 13.6. 2023 sme sa zúčastnili tematickej exkurzie v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove.

            Študenti si mohli prezrieť historické  vedecké prístroje,  ktoré sa používali v minulosti na pozorovanie. Ďalej sme navštívili digitálne planetárium s krátkou prednáškou s náučným filmom. Na záver návštevy   nám odborný pracovník porozprával o aktivite Slnka a pozorovaní slnečných škvŕn.

            RC, Fotoalbum

          • Zážitková hodina angličtiny

          • Druhý júnový týždeň sa začal pre skupiny žiakov z 1.B a 3.B trochu netradične. Žiaci z 3.B triedy si pripravili pre prvákov zážitkovú hodinu angličtiny. Dvojice, ale aj jednotlivci tretiakov prezentovali svoje vedomosti a zručnosti v anglickom jazyku prostredníctvom komentovania prezentácií. Téma hodiny bola Spoznaj Veľkú Britániu. Okrem toho, že žiaci aktívne spoločne pracovali s mapou Veľkej Británii a Londýna, občerstvili sa sušienkami, pravým anglickým čiernym čajom s mliekom, ako aj čokoládovými sladkosťami. Atmosféru vžitia sa do kultúry, umenia, zvykov a životného štýlu Britov dotvárali pohľadnice z rôznych miest Británie, rekvizity, piesne slávnych britských skupín ako Beatles, Queen, Rolling Stones či speváčky Adele. Zaujímavá pre žiakov bola ukážka dokumentárneho filmu z National Geographic o príšerke Nessie z Lochneského jazera, ako aj krátka animovaná rozprávka o vzniku dňa svätého Patrika v Severnom Írsku.

            Ďakujem tretiakom za dobre odvedenú prácu, ktorou, verím, že motivovali prvákov nielen svojou pokročilou angličtinou, ale aj tým, ako majú robiť prezentácie, hľadať informácie na internete a správne ich spracovať. Fotoalbum

        • Oceňovanie najúspešnejších žiakov NSK
          • Oceňovanie najúspešnejších žiakov NSK

          • Dňa 13. júna 2023 sa uskutočnilo v Koncertnej sále Župného domu v Nitre oceňovanie najúspešnejších žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK predsedom Ing. Branislavom Becíkom, PhD. za školský rok 2022/2023 za mimoriadne výsledky v celoslovenskom kole. Za našu školu boli ocenení menovite Jakub Bartoš z II.A triedy v kategórii umeleckých súťaží a Patrik Žák z III.B triedy v kategórii vedomostných súťaží a olympiád. Ďakujeme im  za  vynikajúcu reprezentáciu našej školy. Fotoalbum...

          • 2. konferencia EKO_GYMSU

          • Dňa 6.6.2023 sa uskutočnila online druhá konferencia v rámci projektu EKO_GYMSU zameraného na zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy.

            V priebehu konferencie bola zhodnotená realizácia všetkých tvrdých a mäkkých opatrení, taktiež boli spomenuté aj ďalšie ekologické aktivity súvisiace s osvetou a ochranou životného prostredia.  Po prezentácii a celkovom zhodnotení priebehu eko-gymsu projektu nasledovala diskusia, v ktorej sa účastníci pýtali podnetné otázky.

            V závere sa pani riaditeľka poďakovala všetkým za podporu a účasť. Zároveň im oznámila, že záverečná konferencia sa uskutoční na jeseň tohto kalendárneho roka.Fotoalbum

        • Beseda s vojakmi
          • Beseda s vojakmi

          • Dňa 24.5.2023 sa žiaci I.,II., a III. ročníka zúčastnili besedy s vojenskými dôstojníkmi a ukážky vojenskej techniky. Ráno v budove mestskej Synagógy nás privítala interaktívna prehliadka vojenskej techniky a zbraní so zaujímavým výkladom. Bez váhania sme množstvo vojenského vybavenia vyskúšali a získali nové výnimočné informácie. Neskôr sme sa presunuli do Spoločenskej haly, kde nás čakala prezentácia o histórii a fungovaní Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Opäť sme boli obohatení o informácie aj v tejto sfére. Vojakom, ktorí nám neváhali odpovedať na všetky kladené otázky, veľmi pekne ďakujeme za ich trpezlivosť a snahu rozšíriť naše poznatky.

        • Župná kalokagatia
          • Župná kalokagatia

          • Dňa 2. júna 2023 sa naši žiaci zúčastnili obvodného kola Župnej Kalokagatie v Nových Zámkoch, kde obsadili veľmi pekné 3. miesto. Náš tím tvorili žiaci Patrik Rozsnyó a Kristína Vrábelová z I.A triedy a Natália Sojková, Samuel Kalužák, Adam Bednárik z II.A a Sára Buranská z III.A triedy. Každý člen tohto tímu prispel svojou šikovnosťou či už v oblasti streľby, vedomostí k danej téme, podania prvej pomoci alebo fyzickej zdatnosti. Týmto sa zaslúžil o postup do ďalšieho kola, ktoré sa uskutoční na jeseň pri Duchonke. Srdečne gratulujeme a držíme palce.