• Riaditeľský výlet

          • 18 žiakov Gymnázia v Šuranoch sa v dňoch 29.5. - 30.5.2023 zúčastnili za svoje mimoriadne úspechy i námahu a prácu nad rámec svojich študijných povinností riaditeľského výletu do Vysokých Tatier. Za príjemného počasia nás čakalo množstvo zážitkov a krásnych scenérií slovenskej prírody. Odpočinok a jedlo na posilnenie nám bolo dopriate na Zamkovského chate. Bolo veľmi príjemné a povzbudzujúce prežiť mimoriadne chvíle s našimi žiakmi. Ďakujem.

            Ing. Mgr. Alžbeta Danielová

            riaditeľka školy

            fotogaléria....

        • Okresná súťaž v poskytovaní prvej pomoci
          • Okresná súťaž v poskytovaní prvej pomoci

          • Dňa 25. mája 2023 sa naše žiačky zúčastnili Okresnej súťaže v poskytovaní prvej pomoci ako Družstvo prvej pomoci mládeže v Nových Zámkoch, na ktorej obsadili 2. miesto. Náš tím tvorili žiačky prvého ročníka Karin Foltínová, Michaela Tvrdoňová a Kristína Vrábelová z I.A triedy a Vivien Krampotyáková a Ema Rybárová z I.B triedy. Družstvo muselo zvládnuť päť stanovíšť so simulovanými situáciami, vyžadujúcimi poskytnutie prvej pomoci, kardiopulmonálnou resuscitáciou či skúškou pamäte. Žiačky si zo súťaže odnášajú cenné skúsenosti a vedomosti v oblasti prvej pomoci. K úspechu im srdečne blahoželáme a za ich prípravu ďakujeme tiež trénerke Natálii Kováčovej. Fotoalbum 

          • Historická prehliadka mesta

          • Dňa 23.5.2023 sa žiaci I. a II. ročníka zúčastnili historickej prehliadky mesta Šurany a miestnej Synagógy. O 9. hodine ráno sme sa spolu s pani profesorkami a profesormi stretli pred kostolom v Šuranoch a vyrazili navštíviť historické pamiatky mesta. Začali sme prehliadkou nášho barokového kostola sv. Štefana Prvomučeníka, v ktorom sme obdivovali veľkolepé maľby či sochy z dávnych čias. Neskôr sme sa presunuli do centra mesta, kde sme si ukázali ako to tu vyzeralo kedysi a kde sa nachádzali rôzne budovy alebo inštitúcie. Prehliadku mesta sme ukončili v Synagóge, a tak si získali vedomosti o jej vzniku. Počas celej exkurzie nás sprevádzal historik mesta RNDr. Miroslav Eliáš, ktorému veľmi pekne ďakujeme za rozšírenie informácii a poznatkov o našom rodnom meste. Fotoalbum Historická prehliadka mesta.

          • Študenti GYMSU v Nórsku

          • V dňoch 9. až 11. mája sa traja naši študenti Juraj Prusák, Matej Zeleňák a Samuel Steiner spolu s pánom profesorom Mgr. Martinom Blaškom zúčastnili bilaterálnej aktivity SK Klíma – Norway EduClimate Study Tour. Počas pobytu prezentovali projekt EKO GYMSU, čerpali inšpiráciu z ekologických aktivít, ktoré v Nórsku prebiehajú a spoznávali krásy tejto severskej krajiny. 

            Ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme študentom, aby naďalej pokračovali v ekologických aktivitách, ktoré pomáhajú zlepšovať klímu a životné prostredie. 💚

            Podporené z Bilaterálneho fondu z grantov EHP a Nórska.

          • EKO-GYMSU - spätná väzba

          • Vážení občania, 

            my, študenti Gymnázia v Šuranoch, sme Vám doručili na konci kalendárneho roka 2022 leták, ktorého cieľom bolo prispieť k rozšíreniu základných informácií o šetrení prírodných zdrojov, minimalizácii odpadov, trvalo udržateľného rozvoja v oblasti triedenia odpadov, recyklácie a zhodnotenia odpadov. Leták sme pripravili v rámci nášho projektu EKO - GYMSU, ktorý je súčasťou programu SK-Klíma, financovaného z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Jeho Správcom je Ministerstvo životného prostredia SR.

            Dovoľujeme si Vás požiadať o krátku spätnú väzbu a zodpovedanie pár otázok do 25. mája 2023:

            https://docs.google.com/forms/d/1sm44MJ9YvNbRyB-iLMKup0L9MvqSpyYKDFB2YRTps5E/edit?pli=1