• Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 28.11.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii 2A-žiaci prvých a druhých ročníkov, sa na 3. mieste umiestnil Martin Demo z II.B triedy, druhé miesto obsadila Nela Jančová, II.B trieda a prvé miesto si vybojovala Ema Hercegová z II.A triedy. V kategórii 2B-tretie a štvrté ročníky, sa na 3. mieste umiestnila Natália Čierniková III.B trieda, na druhom mieste Martin Tenzer IV.B trieda a prvenstvo si vybojoval Patrik Žák zo IV. B triedy.

            Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole !

          • Gaudeamus Nitra 2023

          • Dňa 15.11.2023 študenti 3. ročníkov navštívili Veľtrh vysokých škôl Gaudeamus v Nitre. Gaudeamus prednáškové a konzultačné dni v Nitre ponúkli študentom prednášky a kompletné poradenské služby, na ktorých sa mali možnosť dozvedieť množstvo cenných informácií o pomaturitnom štúdiu, fakultách, študijných programoch, vybavení školy, ako aj o aktivitách, ktoré jednotlivé školy ponúkajú.

            Po registrácii na veľtrh si študenti mohli urobiť aj online Test študijných typov, ktorý im pomohol zistiť, na ktoré študijné oblasti sa najlepšie hodia, a tak si ľahšie môžu vybrať školu, ktoré je pre nich vhodná. Počas veľtrhu boli pre nich pripravené kontaktné miesta, kde boli zástupcovia škôl pripravení odpovedať na ich otázky.

          • Pozvánka - 85. výročie založenia školy

          • Srdečne pozývame absolventov školy, ako i všetkých priaznivcov školy na krátke zastavenie a stretnutie pri príležitosti 85. výročia založenia Gymnázia v Šuranoch, ktoré vzniklo 1. decembra 1938. Tešíme sa na stretnutie.

            Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy

        • Náboj Junior 2023
          • Náboj Junior 2023

          • Dňa 24. 11. 2023 sa na našej škole uskutočnil 12. ročník medzinárodnej matematicko-fyzikálnej súťaže Náboj Junior pre základné školy a 8 - ročné gymnáziá. Súťažiaci mali možnosti ukázať svoje vedomosti a vyriešiť množstvo úloh. Prvé miesto obsadilo Gymnázium M.R. Štefánika, Nové Zámky, na druhom mieste skončila ZŠ SNP 5, Šurany a tretie miesto si domov odniesla ZŠ Devínska 12, Nové Zámky. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom srdečne gratulujeme. Veľké ďakujem patrí 2.A a p. uč. Demovej za výbornú organizáciu celej súťaže. Fotogaléria...

            Autor: Kristína Vrábelová

        • Virtual Cultural Adventure
          • Virtual Cultural Adventure

          • Aj vy ste zvedaví aké je to byť výmenným študentom či žiť v cudzej krajine?
            Príď si to s nami vyskúšať online!
            -FLEX Slovakia
        • JESENNÉ ZVYKY A TRADÍCIE V ANGLICKOM JAZYKU
          • JESENNÉ ZVYKY A TRADÍCIE V ANGLICKOM JAZYKU

          • Skupina žiakov z I.A triedy si pripravila zážitkovú hodinu anglického jazyka pre žiakov 7. a 8. ročníka zo susednej základnej školy na  Bernolákovej ulici. Celá dvojhodinovka sa niesla v duchu jesenných zvykov a tradícii na Slovensku, vo Veľkej Británii, v USA, ale aj v iných krajinách sveta. Naši gymnazisti komentovali zaujímavé prezentácie, vymysleli rôzne aktivity a súťaže, otestovali vedomosti žiakov zo ZŠ v kvíze, prsty si precvičili spoločným skladaním origamov a chuťové poháriky potešili teplým čajom a jesennými dobrotami, ktoré šikovné žiačky z 1.A triedy upiekli. Príjemnú atmosféru dotvárala výzdoba triedy v jesenných farbách.

            Veríme, že žiakom „Bernoláčky“ sa zážitková hodina páčila rovnako ako našim novým „gymplákom“ a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú spoluprácu.

          • Projekt EKO GYMSU ukončený ✅

          • V uplynulý utorok sme na škole vyhodnotili náš projekt EKO GYMSU – Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy vo výchovno-vzdelávacom procese v škole, ktorý bol realizovaný v rámci programu SK-Klíma. Projekt bol spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu na roky 2014 až 2021, zo štátneho rozpočtu SR i Nitrianskym samosprávnym krajom, zriaďovateľom školy.

            🌿Na záverečnej konferencii sme prítomným odprezentovali zrealizované výstupy projektu. V rámci neho sme vybudovali novú ekoučebňu, osadili podpovrchovú nádobu na zachytávanie dažďovej vody, vysadili rastliny v areáli našej a partnerskej školy, zostavili sme nový učebný plán a 33 metodických listov pre predmet environmentálnej výchovy, vytvorili sme informačný leták pre občanov mesta Šurany o separovaní odpadu a odpadovom hospodárstve v našom meste, zorganizovali sme niekoľko tematických besied a prednášok a mnoho iného.

            🌿Konferencie sa zúčastnili zástupcovia Úradu vlády SR, Nitrianskeho samosprávneho kraja, Mesta Šurany, Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch i riaditelia okolitých základných a stredných škôl. Sme radi, že počas konferencie nás novými informáciami zahrnul aj absolvent nášho Gymnázia RNDr. Ján Kaňák, špecialista dištančných meraní SHMÚ.

            Aj keď projekt EKO GYMSU na našej škole dnešným dňom končí, jeho posolstvo, ktorým je ochrana našej planéty, pretrvá naďalej. 

            Ďakujeme:

            • donorom projektu – Nórskym grantom,
            • správcovi programu – Ministerstvu životného prostredia Slovenskej republiky,
            • Nitrianskemu samosprávnemu kraju,
            • Mestu Šurany,
            • partnerskej škole ZŠ Bernolákova Šurany,
            • všetkým spolupracovníkom, ktorí spolupracovali pri realizácii projektu EKO GYMSU.
          • Prihlás sa do programu Študentské Trénerské Centrum Microsoft

          • Program Študentské Trénerské Centrum Microsoft pripravuje študentov na ich pracovnú kariéru a na trh práce. Cieľom celého programu je pripraviť študentov v oblasti lektorskej činnosti, technológií Microsoft 365, programovania, IoT a správy zariadení tak, aby ich ďalšia cesta napomohla k postupu medzi elitných študentov Microsoft Learn Student Ambassadors.

            Účasťou v programe Študentské Trénerské Centrum máš tiež možnosť získať obrovské príležitosti a možnosti na svoj osobný rozvoj. Program je len pre cieľavedomých a vytrvalých študentov, ktorí sa neboja výziev. Ak si myslíš, že patríš medzi nich, prihlás sa na stcms.sk/2024!

             

            Ak ťa program zaujal a máš nejaké otázky, pokojne sa spýtaj úspešných absolventov Tomáša Hubinu zo IV.A alebo Daniela Grosmana z III.A.