• Školské kolo SOČ

          •      Stredoškolskej odbornej činnosti sa venujú žiaci na hodinách slovenského jazyka a literatúry. Jej výsledkom je samostatná práca  pod vedením odborného konzultanta a metodika. Žiaci riešia teoretické a praktické úlohy.

                 Do školského kola, ktoré sa konalo 05.02.2024, sa zapojilo osemnásť žiakov tretieho ročníka so sedemnástimi prácami. Žiaci pri ich vypracúvaní prejavili odborné tvorivé myslenie a kreatívni boli aj pri obhajobách pred  hodnotiacou porotou. Spolužiaci sa navzájom podporovali, kládli zvedavé otázky a viedli duchaplnú diskusiu. Práce boli na vysokej úrovni.

                 Žiaci sa venovali rôznym témam z oblasti voľného času, športu, histórie, psychológie, umenia, pedagogiky, zdravotníctva, chémie, inormatiky.

                 V krajskom kole stredoškolskej odbornej činnosti  bude našu školu reprezentovať deväť prác stredoškolskej odbornej činnosti.

                 Víťazom v školskom kole srdečne blahoželáme a držíme  palce, nech sa im výborne darí aj vo vyššom kole súťaže. Fotogaléria

             

          • Krajské kolo OSJL

          • Dňa 1. februára sa dvaja žiaci nášho gymnázia, Michaela Tvrdoňová z II.A a Samuel Hoppan zo IV.B, zúčastnili krajského kola OSJL na Gymnáziu Golianova 68 v Nitre.

            Rovnako ako v školskom kole, ktorého víťazmi sa každý vo svojej kategórii stali práve Samko a Miška, aj na krajskom kole sa súťažilo v 3 oblastiach: čítanie s porozumením, transformácia textu a prednes.

            Obaja naši žiaci nás reprezentovali so cťou a Samuelovi Hoppanovi sa v ťažkej konkurencii dokonca podarilo ukoristiť 9. miesto, za čo mu ďakujeme a gratulujeme!

        • Slávnostné otvorenie telocvične
          • Slávnostné otvorenie telocvične

          • Dňa 12. 1. 2024 sme slávnostne otvorili zrekonštruovanú telocvičňu, ktorá bola v komplexnej rekonštrukcii. Otvorenia sa zúčastnil pán poslanec NR SR a predseda NSK Ing. Branislav Becík, PhD. a iní vzácni hostia. Rekonštrukcia bola realizovaná s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja firmou Aval s.r.o Horné Chlebany. Ďakujeme investorovi aj realizátorovi stavby za odovzdanie diela pre našu mladú generáciu, záujmové útvary i širokú verejnosť pre realizáciu rôznych športových aktivít, pretože sa držíme hesla „Športom ku zdraviu“. Fotoalbum...

          • ANGLICKÝ JAZYKOVÝ TÝŽDEŇ

          • V mesiaci december na našej škole prebiehal ANGLICKÝ JAZYKOVÝ TÝŽDEŇ. Viedol ho skúsený anglický lektor Graham Last, ktorý k nám zavítal po dlhšej prestávke. Zúčastnení žiaci  1. a 2. ročníka mali možnosť rozvíjať všetky jazykové zručnosti počas šiestich vyučujúcich hodín denne. Obohatili si slovnú zásobu, výslovnosť, gramatiku a vedomosti prostredníctvom konverzačných tém. Taktiež vypracovali projekty za pomoci digitálnych technológií. V závere každý žiak dostal certifikát o absolvovaní anglického jazykového týždňa. Fotogaléria

          • Pozvánka na 11. ročník GYMSU PLESU

          • Milí spolužiaci, dovoľujeme si Vás pozvať na 11. ročník GYMSU PLESU, ktorý sa bude konať 19. januára 2024 o 18:00 v Spoločenskej hale v Šuranoch. Tak ako každý rok, aj tento na vás čaká tanec, zábava, bohatá tombola i vyhlásenie kráľa a kráľovnej plesu. 👑

            Lístky na ples sú v predaji od pondelka 11. decembra vždy počas obedovej prestávky (12:15-12:45) na dolnej chodbe.

            Tešíme sa na Vás, ste srdečne vítaní! 😊

          • Olympiáda v nemeckom jazyku – školské kolo

          • Dňa 27.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo nemeckej olympiády, zúčastnilo sa ho 35 žiakov.
            Súťažili v troch kategóriách podľa ročníkov. V kategórii 2A sa na 1.mieste umiestnila Ema
            Hercegová (II.A)
            , 2.miesto získal Šimon Podmanický (II.A) a na 3.mieste bol Fatih Maki
            (I.A). V kategórii 2B bol na 1.mieste Patrik Žák (IV.B), na 2.mieste bola Veronika
            Štefániková (IV.A) a na 3.mieste sa umiestnila Veronika Bálintová (III.A). Žiaci Ema
            Hercegová a Patrik Žák postupujú do okresného kola olympiády. Olympiáda v nemeckom
            jazyku preverila všetky jazykové kompetencie súťažiacich, ktorým ďakujeme za
            účasť, víťazom gratulujeme a držíme palce v ďalších jazykových skúškach.

          • 85. VÝROČIE ZALOŽENIA GYMNÁZIA V ŠURANOCH

          • Dnes, 1.12. 2023 si pripomíname 85. výročie založenia našej Alma mater, nášho Gymnázia.

            Počas dlhých rokov prešlo jeho bránami viac ako sedemtisíc absolventov.

            Ďakujeme všetkým, ktorý prispeli k tomu, aby naša škola rástla a poskytovala kvalitné vzdelanie. Nech toto výročie poslúži nielen ako spomienka na minulosť, ďakujeme za súčasnosť a zároveň nech je aj ako inšpirácia pre budúce generácie.

            Spomienky absolventov:

            Prehrať video...

             

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 28.11.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii 2A-žiaci prvých a druhých ročníkov, sa na 3. mieste umiestnil Martin Demo z II.B triedy, druhé miesto obsadila Nela Jančová, II.B trieda a prvé miesto si vybojovala Ema Hercegová z II.A triedy. V kategórii 2B-tretie a štvrté ročníky, sa na 3. mieste umiestnila Natália Čierniková III.B trieda, na druhom mieste Martin Tenzer IV.B trieda a prvenstvo si vybojoval Patrik Žák zo IV. B triedy.

            Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole !

          • Gaudeamus Nitra 2023

          • Dňa 15.11.2023 študenti 3. ročníkov navštívili Veľtrh vysokých škôl Gaudeamus v Nitre. Gaudeamus prednáškové a konzultačné dni v Nitre ponúkli študentom prednášky a kompletné poradenské služby, na ktorých sa mali možnosť dozvedieť množstvo cenných informácií o pomaturitnom štúdiu, fakultách, študijných programoch, vybavení školy, ako aj o aktivitách, ktoré jednotlivé školy ponúkajú.

            Po registrácii na veľtrh si študenti mohli urobiť aj online Test študijných typov, ktorý im pomohol zistiť, na ktoré študijné oblasti sa najlepšie hodia, a tak si ľahšie môžu vybrať školu, ktoré je pre nich vhodná. Počas veľtrhu boli pre nich pripravené kontaktné miesta, kde boli zástupcovia škôl pripravení odpovedať na ich otázky.

          • Pozvánka - 85. výročie založenia školy

          • Srdečne pozývame absolventov školy, ako i všetkých priaznivcov školy na krátke zastavenie a stretnutie pri príležitosti 85. výročia založenia Gymnázia v Šuranoch, ktoré vzniklo 1. decembra 1938. Tešíme sa na stretnutie.

            Ing. Mgr. Alžbeta Danielová, riaditeľka školy

        • Náboj Junior 2023
          • Náboj Junior 2023

          • Dňa 24. 11. 2023 sa na našej škole uskutočnil 12. ročník medzinárodnej matematicko-fyzikálnej súťaže Náboj Junior pre základné školy a 8 - ročné gymnáziá. Súťažiaci mali možnosti ukázať svoje vedomosti a vyriešiť množstvo úloh. Prvé miesto obsadilo Gymnázium M.R. Štefánika, Nové Zámky, na druhom mieste skončila ZŠ SNP 5, Šurany a tretie miesto si domov odniesla ZŠ Devínska 12, Nové Zámky. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom srdečne gratulujeme. Veľké ďakujem patrí 2.A a p. uč. Demovej za výbornú organizáciu celej súťaže. Fotogaléria...

            Autor: Kristína Vrábelová

        • Virtual Cultural Adventure
          • Virtual Cultural Adventure

          • Aj vy ste zvedaví aké je to byť výmenným študentom či žiť v cudzej krajine?
            Príď si to s nami vyskúšať online!
            -FLEX Slovakia
        • JESENNÉ ZVYKY A TRADÍCIE V ANGLICKOM JAZYKU
          • JESENNÉ ZVYKY A TRADÍCIE V ANGLICKOM JAZYKU

          • Skupina žiakov z I.A triedy si pripravila zážitkovú hodinu anglického jazyka pre žiakov 7. a 8. ročníka zo susednej základnej školy na  Bernolákovej ulici. Celá dvojhodinovka sa niesla v duchu jesenných zvykov a tradícii na Slovensku, vo Veľkej Británii, v USA, ale aj v iných krajinách sveta. Naši gymnazisti komentovali zaujímavé prezentácie, vymysleli rôzne aktivity a súťaže, otestovali vedomosti žiakov zo ZŠ v kvíze, prsty si precvičili spoločným skladaním origamov a chuťové poháriky potešili teplým čajom a jesennými dobrotami, ktoré šikovné žiačky z 1.A triedy upiekli. Príjemnú atmosféru dotvárala výzdoba triedy v jesenných farbách.

            Veríme, že žiakom „Bernoláčky“ sa zážitková hodina páčila rovnako ako našim novým „gymplákom“ a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú spoluprácu.

          • Projekt EKO GYMSU ukončený ✅

          • V uplynulý utorok sme na škole vyhodnotili náš projekt EKO GYMSU – Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy vo výchovno-vzdelávacom procese v škole, ktorý bol realizovaný v rámci programu SK-Klíma. Projekt bol spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu na roky 2014 až 2021, zo štátneho rozpočtu SR i Nitrianskym samosprávnym krajom, zriaďovateľom školy.

            🌿Na záverečnej konferencii sme prítomným odprezentovali zrealizované výstupy projektu. V rámci neho sme vybudovali novú ekoučebňu, osadili podpovrchovú nádobu na zachytávanie dažďovej vody, vysadili rastliny v areáli našej a partnerskej školy, zostavili sme nový učebný plán a 33 metodických listov pre predmet environmentálnej výchovy, vytvorili sme informačný leták pre občanov mesta Šurany o separovaní odpadu a odpadovom hospodárstve v našom meste, zorganizovali sme niekoľko tematických besied a prednášok a mnoho iného.

            🌿Konferencie sa zúčastnili zástupcovia Úradu vlády SR, Nitrianskeho samosprávneho kraja, Mesta Šurany, Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch i riaditelia okolitých základných a stredných škôl. Sme radi, že počas konferencie nás novými informáciami zahrnul aj absolvent nášho Gymnázia RNDr. Ján Kaňák, špecialista dištančných meraní SHMÚ.

            Aj keď projekt EKO GYMSU na našej škole dnešným dňom končí, jeho posolstvo, ktorým je ochrana našej planéty, pretrvá naďalej. 

            Ďakujeme:

            • donorom projektu – Nórskym grantom,
            • správcovi programu – Ministerstvu životného prostredia Slovenskej republiky,
            • Nitrianskemu samosprávnemu kraju,
            • Mestu Šurany,
            • partnerskej škole ZŠ Bernolákova Šurany,
            • všetkým spolupracovníkom, ktorí spolupracovali pri realizácii projektu EKO GYMSU.