• Opäť sme reprezentovali...
          • Opäť sme reprezentovali...

          •  

            Aj tento rok sme mali v krajskom kole súťaže Mladý moderátor zastúpenie. Našu školu zodpovedne reprezentovala študentka III.A triedy, Terézia Kečkéšová. I napriek tomu, že sa neumiestnila na prvých priečkach, jej prejav z oblasti spravodajstva, reklamy či krátkych správ bol na výbornej, takmer profesionálnej úrovni.

            Za výkon, ktorým sa predstavila na súťaži jej ďakujeme a, samozrejme, blahoželáme.

        • Stretnutie s umelcom
          • Stretnutie s umelcom

          • Dňa 21. 10. 2022 sa študenti maturitného ročníka zúčastnili besedy s Marekom Ťapákom. Dve hodiny strávili v spoločnosti herca, scenáristu a režiséra, ale hlavne majstra umeleckého slova. Všetkých na chvíľu vytrhol z rýchleho tempa dňa a unášal svojím pokojným hlasom. Umeleckým prednesom, ale aj zaujímavým rozprávaním nám pripomenul pravé hodnoty života vychádzajúce z podstaty národa. Atmosféra stretnutiabola príjemná a veríme, vypovedané myšlienky pomôžu našim štvrtákom nielen na maturitnej skúške.

             

        • Buď finančne gramotný a pochop peniaze! Buď finančne inteligentný a zamestnaj peniaze!
          • Buď finančne gramotný a pochop peniaze! Buď finančne inteligentný a zamestnaj peniaze!

          • Finančná gramotnosť je, veľmi zjednodušene povedané, schopnosť využívať svoje znalosti a skúsenosti pri narábaní s financiami, a to s cieľom finančne sa zabezpečiť do života. Dnes sa už nepochybne považuje za jednu zo základných životných zručností.

            Aj naši študenti 3. a 4.ročníka mali možnosť zistiť,  ako sú pripravení riadiť a spravovať svoje financie počas besedy s riaditeľkou pobočky Slovenskej sporiteľne v Šuranoch Ing. Erikou Sucháňovou, ktorá sa uskutočnila dňa 11.októbra 2022. Prostredníctvom prezentácie a diskusie zistili, ako sú finančne zdatní a pripravení správať sa zodpovedne pri spravovaní svojich financií.

            Ďakujeme za cenné rady a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

        • Európsky deň jazykov 2022
          • Európsky deň jazykov 2022

          • Oslávili sme EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            26.september, tak ako po iné školské roky, sa už tradične niesol v posolstve pripomenúť si Európsky deň jazykov. Z iniciatívy Rady Európy sa tento deň oslavuje od roku 2001.  Pri tejto príležitosti prebiehali rôzne aktivity na hodinách cudzích jazykov. Ich cieľom bolo podporiť učenie sa jazykov, kultúrnu a jazykovú rôznorodosť a zvýšiť povedomie o veľkej rozmanitosti jazykov v Európe. Žiakov zaujala hlavne odlišná, zábavnejšia forma učenia sa cudzích jazykov. Mnohí prejavili záujem nielen o jazyk ako taký, ale aj o životný štýl, kultúru, zvyky a tradície v iných európskych krajinách.

        • Exkurzia Viedeň
          • Exkurzia Viedeň

          • Sonniges  Oktober Wien /Slnečná októbrová Viedeň

            Dňa 5.10. 2022 sa uskutočnila exkurzia druhého ročníka do Viedne. V rámci výletu sme so spolužiakmi mohli navštíviť a vidieť rôzne  historické pamiatky a atrakcie mesta. V skorých ranných hodinách nás čakala prechádzka po ulici Kegelgasse kde sme videli umeleckú stavbu Hundertwasserhaus a kochali sa jej zvonka porastenou zeleňou. Po nej sme sa premiestnili rovno do centra rakúskej metropoly. Mali sme možnosť nakuknúť do sídla viedenského primátora nazývaného Rathaus, či prejsť sa po záhradách ktoré sú súčasťou paláca Hofburg. Po ceste sme sa pristavili pri  jazdeckých pomníkoch princa Eugena Savojského a Karola Ľudovíta,  ktorí tvoria dominantu jedného z hlavných viedenských námestí. Počas celej prehliadky mesta nás pani profesorka Baraňayová sprevádzala bohatým výkladom o samotnej histórii Viedne. Neskôr nasledovala návšteva cisárskej hrobky, kde sme mohli pozorovať  a uctiť si pamiatky zosnulých panovníkov z rodu Habsburgovcov. Najviac nás ale uchvátila najkrajšie stvárnená dvojitá hrobka uhorskej kráľovnej Márie Terézie a jej manžela cisára Františka I. Exkurziu sme úspešne zakončili v zábavnom parku Prater, kde sme si vybili energiu z celého dňa.  Zaujalo nás mnoho atrakcií vzbudzujúce najmä adrenalín, ale aj  koleso Riesenrad z ktorého je úchvatný výhľad na celú Viedeň a jej široké okolie. Karolína Czaniková        fotogaléria Exkurzia Viedeň...