• Rodičovské združenie pre budúcich prvákov

          • Vážení rodičia,

            na základe prihlášky na štúdium  Vášho dieťaťa na Gymnázium, Bernolákova 37, Šurany si Vás dovoľujeme pozvať na online informatívne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 31. 3. 2022 o 16,00hod.  Prihlasovanie prostredníctvom linku bude spustené od 15.45 hod.

            Predpokladaná doba  je cca 60 min.

            pozvanka_RZ.pdf​​​​​​​​​​​​​​

          • Misia MARS

          • Po mimoriadne úspešnom treťom ročníku súťaže Misia Mars Vám dávame aj tento rok do pozornosti jedinečnú príležitosť pre študentov a pedagógov spolupracovať so svetoznámou slovenskou astrobiologičkou Dr. Michaelou Musilovou, MSc.

            Registrácia projektov je možná do 15. mája 2022 na webovej stránke www.misiamars.sk, kde nájdete všetky podrobné informácie.

          • Národné kolo súťaže HIV/AIDS prevencia

          • Dňa 4.3.2022 sa náš reprezentačný tím skupiny Mládeže SČK pri GYMSU zúčastnil národného kola súťaže HIV/AIDS prevencia a spomedzi desiatich tímov z celého Slovenska sa umiestnil na skvelom 6. mieste. Konkurencia bola veľká, keďže medzi prvým a siedmym miestom bol rozdiel len 5 bodov. Náš tím tvorili žiaci II.A triedy Veronika Štefániková, Ján Štepník, Samuel Petráš a palce nám z pozície náhradníka držala tiež Emma Kolláriková. Veľká vďaka patrí Barbore Balašovej zo IV.B triedy za pomoc a prípravu na súťaž. Celému tímu srdečne blahoželáme. Mgr. P. Lauro, PhD.

          • Humanitárna pomoc

          • Dňa 9.3.2022 vypomáhali dobrovoľníci zo skupiny Mládeže SČK pri GYMSU mestu Nové Zámky pri preberaní a triedení humanitárnej pomoci pre Ukrajinu. Do akcie sa aktívne zapojili žiaci II.B triedy Nina Rusnáková, Nikola Meňušová, Patrik Žák a žiaci III.A triedy Ivana Samašová, Janka Vanková a Lukáš Markusek.

          • Vedecké dielne – Onkológia

          • Dňa 24.2.2022 sa naši žiaci zúčastnili online edukačno-popularizačných prednášok organizovaných Nadáciou Výskum Rakoviny v spolupráci s doktorandmi a zamestnancami Ústavu experimentálnej onkológie a ďalších ústavov Biomedicínskeho centra SAV. Ďakujeme organizátorovi za sprostredkovanie zaujímavých, aktuálnych a cenných poznatkov z oblasti výskumu rakoviny a zároveň za možnosť zapojiť sa do diskusie.

          • INTERAKTÍVNA ONLINE PREDNÁŠKA k projektu EKO-GYMSU

          • 23.2.2022 sa v rámci projektu EKO-GYMSU: Zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy vo výchovno– vzdelávacom procese v škole uskutočnila online interaktívna prednáška s Mgr. Evou Sádovskou, ekonomickou analytičkou nadnárodnej investičnej spoločnosti WOOD and COMPANY na tému Separovanie odpadu.

            V úvode pani riaditeľka Ing. Mgr. Alžbeta Danielová srdečne privítala pani Mgr. Sádovskú, ako aj všetkých účastníkov prednášky. Počas prednášky sa žiaci dozvedeli zaujímavé fakty k danej téme. Prednáška bola interaktívna, teda aj žiaci vyjadrili svoje názory a riešenia toho, ako správne separovať odpad. Záver online stretnutia bol skombinovaný s diskusiou, obohatenou o otázky  zo strany žiakov.

        • Úspešní v projekte ENTER
          • Úspešní v projekte ENTER

          • GYMSU - úspešní v projekte

            Digitálne zručnosti prinášajú lepšie príležitosti a sú predpokladom pre kvalitný život v modernom svete. Správne využívané digitálne zručnosti dokážu priniesť prospech nielen pre jednotlivcov, ale aj pre celú spoločnosť. Aj preto sme sa rozhodli zapojiť sa do projektu ENTER, ktorý vyhlásila ​​​​​​​viac...

        • Stáž v Microsofte
          • Stáž v Microsofte

          • Dvaja žiaci, Tomáš Hubina z II.A a Daniel Grosman z I.A, trávia celý týždeň mimo školy, a to nie hocikde. Boli vybraní na stáž do prestížnej softvérovej spoločnosti Microsoft. Dostávajú zaujímavé úlohy, ktoré rozvíjajú ich informatické, ako aj kreatívne zručnosti a naberajú profesijné skúsenosti. Túto možnosť dostali v rámci programu Študentské Trénerské Centrum Microsoft, ktorého sú súčasťou. Link na pridanie: https://stcmicrosoft.sk/

        • Poďakovanie našim tretiakom
          • Poďakovanie našim tretiakom

          • Milí naši tretiaci!

            V mene našich maturantov Vám srdečne ďakujem, že ste im elegantne a s citom pripravili triedy na posledný deň v škole - rozlúčku s GYMSU.

            Dokonalá fotostena z balónov a svetielok, mini maturitné čiapky, malé živé zelené a personalizované darčeky, tortičky s logom Gymsu, chodník slávy a la Hollywoode s menami našich štvrtáckych celebrít, V.I.P. zóna, mini muffiny s nadýchaným bielym krémom a malou vlajočkou ozdobenou menom, blikajúce svetielka po celej triede....  Odkaz od štvrtákov len pre Vás: „WAU! Bolo to TOP, milí tretiaci! Ď A K U J E M E VÁM!“ Fotogaléria..

          • Školská brigáda GYMSU

          • Vďaka projektu EKO-GYMSU sme pedagogickí, nepedagogickí, rodičia a žiaci priložili ruku k dielu a vysadili sme 527 rastlín a kríkov z Arboréta Mlyňany. Srdečne ďakujeme za pomoc všetkým, najmä záhradnej architektke Ing. Paule Hoppanovej pod ktorej odborným dohľadom, radami, ale i samotnou prácou sa výsadba uskutočnila. Naše gymnázium bude krajšie, zelenšie, ale hlavne vplyvom klimatických zmien budú teploty znesiteľnejšie.
            Fotogaléria Školská brigáda GYMSU.

             

          • Deň Zeme

          •   Dnešný deň 22.apríl 2022 Deň Zeme je významným dňom nielen pre našu školu, ale aj pre celý svet. Pripomíname si aká je naša Zem jedinečná, ako ju zveľaďovať a chrániť. Pri tejto príležitosti žiaci 1.B triedy v rámci predmetu environmentálna výchova vysadili ihličnaté a listnaté stromy v okolí budovy školy. Svojim činom skrášlili okolie školy, pozitívne motivovali ostatných žiakov a prispeli k zveľadeniu prírody. Deň Zeme - fotogaléria

        • Čo vieš o hviezdach
          • Čo vieš o hviezdach

          • Dňa 25. 3.2022 sa v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove uskutočnilo okresné kolo vedomostnej súťaže „ Čo vieš o hviezdach“. Našu školu na súťaži reprezentovali žiaci:Samuel Steiner – I.A, Radoslav Vida a Tomáš Hubina – II.A. Úlohy a príklady boli veľmi náročné, ale napriek tomu sa Radoslav Vida umiestnil na 2. mieste a  Samuel Steiner na 3. mieste. Samuelovi a Radovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole v Nitre. RČ 

            Čo vieš o hviezdach - fotogaléria.

          • Beseda s poetkou a prekladateľkou

          • Ako tretiačka na základnej škole napísala prvú krátku básničku a v súčasnosti sa venuje tvorbe poézie a prekladaniu. Preklady významného maďarského  autora, rodáka z Košíc, Sándora Máraia, ale aj mnohé iné majú možnosť spoznávať  čitatelia vďaka prekladom PhDr. Jitky Rožňovej. Bola hosťom v šurianskej knižnici  15. marca 2022. Študenti gymnázia  sa dozvedeli, aké náročné, ale niekedy aj zábavné môže prekladanie textov byť. Prekladá romány, poviedky, básne, ale rozprávky pre deti. Práve rozprávky sú obľúbeným literárnym druhom  Jitky Rožňovej.  Séria bratislavských rozprávok, kde sú deťom predstavované významné historické  osobnosti Bratislavy formou príbehov, ktoré prekladala, je u čitateľov veľmi úspešná a obľúbená. Študentov  zaujala prekladom  biografie politika M. Gorbačova, ktorá je doplnená kjuartkódom rozširujúcim  čítanie  napríklad o nahrávky rozhovorov. Veľkým ocenením prekladateľskej práce Jitky Rožňovej bolo prijatie u maďarského prezidenta Jánosa Ádera, ktorého sa zúčastnila ako jediná zo Slovenska. Keďže pracuje ako docentka na katedre žurnalistiky  FF UKF v Nitre, gymnazistom priblížila aj túto časť svojej práce. Jitka Rožňová sa zaujímala, či niektorý z prítomných sa venuje písaniu, literárnej tvorbe a snažila sa ich povzbudiť, podporiť, aby v tejto činnosti pokračovali a bola ochotná im pomáhať a usmerňovať. Fotogaléria...

        • Beseda s prof. RNDr. P. Spišiakom, CSc.
          • Beseda s prof. RNDr. P. Spišiakom, CSc.

          • Mestská knižnica M. Matunáka v Šuranoch privítala dňa 16.3.2022 vo svojich priestoroch Prof. RNDr. Petra Spišiaka, CSc., ktorý nielenže pochádza z okresu Nové Zámky, ale je aj absolventom Gymnázia v Šuranoch. Práve gymnázium iniciovalo stretnutie s pánom profesorom, na ktorom sa zúčastnili študenti 3. ročníkov.

            Profesor Spišiak ako absolvent Univerzity Komenského v Bratislave priblížil študentom výhody štúdia na tejto univerzite. Oboznámil ich hlavne s odbormi geografie, či už ekonomickej, sociálnej, humánnej, demogeografie, ale aj s témou rozvoja vidieka, ktoré patria do jeho profesijnej sféry.

            Študenti si odniesli veľa informácií z uvedených odborov, ale aj zaujímavosti zo života pána profesora Spišiaka, ktorý svoju lásku k práci, krajine a k rodine prezentoval práve našim gymnazistom

        • Fašiangy na škole
          • Fašiangy na škole

          • Poďakovanie

            Srdečne ďakujeme Rodičovskému združeniu pri Gymnázium Šurany za milé spríjemnenie posledného fašiangového dňa v škole, za chutné šišky, ktoré dodali Reštaurácia „Áčko“ pán Andrej Hlavatý. Pripájame zopár výstižných záberov.

            Ďakujeme GYMSU  fotogaléria...

        • Krajské kolo Olympiády ľudských práv
          • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

          • Dňa 10.02.2022 sa konalo krajské kolo Olympiády ľudských práv. Olympiáda prebehla online formou. Táto súťaž je dobrovoľnou, záujmovou činnosťou študentov  stredných škôl na Slovensku. Naša škola sa do  súťaže zapája pravidelne  a dosahuje v nej  výborné výsledky. 10.02.2022 sa uskutočnil už XXIV. ročník OĽP. Naše gymnázium reprezentoval Kristián Kajanovič zo IV.B triedy. Po absolvovaní náročného testu, v ktorom sa Kristián umiestnil na výbornom 1.mieste, postúpilo 15 študentov do 2. kola, kde mali prezentovať svoje vedomosti na vybrané témy. Kristián svoju úlohu zvládol a obsadil konečné 4.miesto, čím si zabezpečil postup do celoslovenského kola.                                              Blahoželáme a držíme palce! Mgr. K. Kvasnovská